Начин на приготвяне
Каймата се омесва с яйцето, 1 с.л. галета, 1 ч.л. кисело мляко, наситнен лук, черен пипер, чубрица. Хубаво е да престои в хладилника поне 2 часа.
От нея се приготвят кюфтета, малко по-големи от орех. Изпържват се леко от двете страни. Изваждат се в чиния.
В същия съд се изпържват най-напред за кратко наситненият чесън, кромидът и морковът.
Добавя се 1 с.л. брашно и 1 с.л. червен пипер. След като се запържат, леко се добавят около 2 чаши вода.
Сосът се оставя да поври за около 5 мин. Тогава се поставят се кюфтенцата, нарязаните картофи, грахът, черният пипер, дафиновият лист и част от магданоза и керевизът.
Посолява се на вкус. Добавя се и толкова вода, колкото леко да покрие кюфтетата. Ястието се оставя да поври около 35-40 мин. на среден огън под капак.
Накрая то се поръсва с нарязания магданоз и керевиз и е готово за сервиране.