Начин на приготвяне
Шаранът се изчиства и се посолява. Така се оставя да престои 1 час. Овалва се в брашно и се пържи в нагорещено растително масло.
В същото масло, където е пържена рибата, се слага ситно нарязаният лук. Като се изпържи до такава степен, че да стане стъклен, се поръсва с останалото брашно. Пържи се до златисто.
Прибавят се ситно нарязаните зеленчуци. Задушават се, добавят се подправките и счуканите на ситно орехи, доматеният сос. Сместа се разбърква и се долива чаша топла вода. Сосът се вари до омекване на зеленчуците.
Преди да го махнем от огъня, сосът се посолява и се добавя сокът от половин лимон. Пасира се и чак тогава се залива рибата с него.
Пожелание се украсява със ситно нарязан магданоз.