Начин на приготвяне
Разрязваме патладжаните на две по дължина и ги осоляваме. Оставяме ги за 15 секунди настрани и ги изплакваме обилно с вода. Издълбаваме ги и ги подреждаме в тавичка.
Издълбаната част сипваме в блендер. Добавяме лука, чесъна и предварително обелените домати. Смиламе, но не много фино. Към сместа добавяме зехтина, оцета, захарта, разбъркваме и с тази смес пълним издълбаните патладжани.
Печем патладжаните с домати на 200 градуса около 35 минути.
Изваждаме готовите пълнени патладжани в чинии, поръсваме с магданоз и сервираме.
Те са много вкусни с гриловано сирене.
Ако режимът ви го позволява, можете да комбинирате Пълнени патладжани с доматена салца с картофи соте.