Начин на приготвяне
Измих, изрязах ивици от кората на патладжаните с помощта на белачката.
Срязах ги на по две, посолих и намазних със зехтин, след което ги сложих във фурната да се запекат за около 30 мин. Когато поизтинат, се издълбава вътрешността им.
В тенджерка запържих лука, чесъна, един рендосан морков. Добавих пиперка нарязана на кубчета, издълбаната част от патладжаните и един обелен и нарязан на кубчета домат.
Налях 1 чаена чаша топла вода и оставих да поври 5 минути.
Подправих със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и магданоз и с тази смес напълних патладжаните.
Излишната смес разпределих в тавичката, долях още малко вода и сложих апетитните пълнени патладжани в загрята фурната за 20 минути.
Готовите зеленчукови пълнени патладжани се поръсват с магданоз.