Начин на приготвяне
Разкошно плато за специални поводи. Всеки любител на Просеко би го оценил.
За хапките на клечка: Чери доматките се измиват и нарязват на 2 през средата. Кашкавалът се нарязва на кубчета с големината на доматките. Използват се клечки за зъби за сглобяването на тези кашкавалени хапки.
Най-отдолу се слага парче кашкавал, отгоре половин чери доматче и се завършва с бейби моцарела.
Подготвя се плато и готовите хапки на клечка се подреждат.
За рулцата: Морковът се обелва и измива. С помощта ма ренде се нарязват филийки от моркова, като се режат по дължина. Взима се парче свинско пушено филе слага се от топеното сирене, като се разпределя като плънка по цялата дължина на листа и се навива.
Това рулце се завива с листа от морков и отново се забожда с клечка за зъби, за да не се развива рулото. Повтаря се и с останалите продукти за свинските рулца и се нареждат в платото.
За трюфелите с рулца от раци: Подготвя се голяма купа. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде. Сиренето се натрошава с вилица. Добавя се крема сиренето. Яйцето се настъргва на ситно ренде.
Овкусява се с черен пипер и по преценка със сол. Цялата смес се разбърква добре с вилица, за да може хубаво да се смесят съставките. От сместа се оформят топчици.
Рулцата от раци се нарязват на ситно - на трохи. Оформените топчета се овалват в рулцата от раци и се нареждат в платото.
С такова плато с мезета за Просеко парти няма как да не се насладите на чаша хубаво вино.