Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Кашкавалки с гауда и кисело мляко

Кашкавалки с гауда и кисело мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кашкавалки с гауда и кисело мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
23/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Пухкави кашакавалки с гауда, които изчезват за нула време от подноса"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • кисело мляко - 250 г
  • мая - 10 г жива
  • захар - 2 щипки
  • сол - 1 ч.л.
  • гауда - 200 г
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичате ли кашкавалки със сирене? А какво ще кажете за тези кашкавалки с Гауда и кисело мляко. Ето как се приготвят:

Пресейте брашното, смесете го със захарта и натрошете при него маята. Добавете киселото мляко, на стайна температура и солта.

Сложете две супени лъжици от сиренето гауда, настъргано на фино ренде и замесете гладко тесто.

Зависи от гъстотата на киселото мляко, което използвате, може да се наложи да поръсите още брашно или да добавите още мляко. Целта е тестото да бъде средно меко и гладко.

Оставете в топло помещение, в купа покрита със стреч фолио, докато втаса за около 40-50 минути.

Разтопете маслото и с намазнени от него ръце откъснете 9 равни парчета. Всяко разтеглете, намазвайте с още масло и слагайте от гаудата.

Затворете всяка кашкавалка, така че пълнежа да не излиза при печенето.

Подредете на разстояние закуските с гауда в намазнена или покрита с хартия за печене тава. Оставете ги да втасат отново за около час.

Бухналите кашкавалки намажете с още масло, ако ви е останало, или с малко водичка. Поръсете с още гауда и печете до златисто в загрята на 190 градуса фурна.

Хапвайте вкусните тестени закуски топли с чаша мляко или айрян.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: