Начин на приготвяне
500 г от брашното се пресява в купа. Към него се прибавя солта, захарта и маята. Разбърква се и се прави кладенче. В него се поставят олиото, затоплените млека и яйцата без единия жълтък, който се оставя за намазване на кашкавалките.
Сместа се бърка с лъжица и след това се прехвърля върху плот и тестото се доомесва с останалото брашно.
Тестото за кашкавалки се прехвърля в намазнена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса.
Без да се премесва, тестото се разточва на правоъгълник с размери 35/45 сантиметра.
Намазва се с мекото краве масло и се поръсва с настърган кашкавал.
Навива се на руло и след това рулото се нарязва на охлювчета. При мен излязоха 12 броя.
Нареждат се в тава, постлана с хартия за печене. Намазват се с отделения жълтък, който е разреден с няколко капки олио и прясно мляко.
Тавата се поставя в студена фурна на 180 °C. Кашкавалките се пекат до зачервяване (приблизително около 30 минути).
Добър апетит!
Коментари