Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Летен десерт с крем и сухари

Летен десерт с крем и сухари

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Летен десерт с крем и сухари
Снимка: Мария Симова
1 / 3
24/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Интересен летен десерт с крем и сухари, който определено ще опитаме и съветваме и вас да го направите"

Необходими Продукти

  • сухари - 8 бр.
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 5 с.л.
  • царевично нишесте - 4 с.л. пълни
  • брашно - 2 с.л. пълни
  • ванилия - 1 прахче
  • масло - 1 с.л.
  • глазура
  • захар - 1 с.л
  • краве масло - 2 с.л.
  • течна сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа - в метален съд прибавете захарта и водата, поставете на котлона да заври.

Варите 3-4 минути след завиране и прибавете ванилията, разбъркайте.

Оставете за 5 минути да се поохлади, след което един по един потапяте сухарите в него и ги редите на дъното на правоъгълна тавичка.

Накрая изсипете останалия сироп върху тях, оставете настрани.

През това време си сварете крема. В метален съд с дебело дъно налейте млякото и прибавете захарта и предварително разтворените нишесте и брашно в част от млякото.

Поставете на котлона на слаб огън и варите до сгъстяване на крема. Към края на варенето прибавете маслото и ванилията, разбъркайте, докато се разтвори маслото напълно.

Изсипете готовия крем върху напоените със сироп сухари, заравнете и оставете да се охлади.

Пригответе си глазурата, в съд с дебело дъно сипете захарта и оставете да се карамелизира.

Добавете маслото и оставете да се разтопи, накрая налейте сметаната и бъркайте да се разтворят до еднородна смес.

Намажете охладения крем с карамела и поставете лесния сиропиран сладкиш в хладилник да се охлади напълно.

Лек и много приятен летен десерт с крем и сухари!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: