Начин на приготвяне
Започнете със сиропа - в метален съд прибавете захарта и водата, поставете на котлона да заври.
Варите 3-4 минути след завиране и прибавете ванилията, разбъркайте.
Оставете за 5 минути да се поохлади, след което един по един потапяте сухарите в него и ги редите на дъното на правоъгълна тавичка.
Накрая изсипете останалия сироп върху тях, оставете настрани.
През това време си сварете крема. В метален съд с дебело дъно налейте млякото и прибавете захарта и предварително разтворените нишесте и брашно в част от млякото.
Поставете на котлона на слаб огън и варите до сгъстяване на крема. Към края на варенето прибавете маслото и ванилията, разбъркайте, докато се разтвори маслото напълно.
Изсипете готовия крем върху напоените със сироп сухари, заравнете и оставете да се охлади.
Пригответе си глазурата, в съд с дебело дъно сипете захарта и оставете да се карамелизира.
Добавете маслото и оставете да се разтопи, накрая налейте сметаната и бъркайте да се разтворят до еднородна смес.
Намажете охладения крем с карамела и поставете лесния сиропиран сладкиш в хладилник да се охлади напълно.
Лек и много приятен летен десерт с крем и сухари!