Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с гъби, лук и сметана

Пиле с гъби, лук и сметана

Пиле с гъби, лук и сметана
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Класическа комбинация от пиле с гъби, лук и сметана, за която всички се редят на опашка с чинийки"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • течна сметана - 100 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на дребни кубчета, лукът се нарязва на шайби, а гъбите - на филийки.

В дълбок тиган се загрява олио. Добавят се нарязаните парчета пилешко филе и се запържват за 15 мин.

След това се добавят лукът, гъбите и ситно нарязания чесън. Разбърква се.

В купичка се смесват доматеното пюре, брашно, червен пипер и вода. Добавя се към пилето с гъби заедно с течната сметана.

Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.

Пилето с гъби, лук и сметана се оставя да се задуши за 10 мин.

Може да се гарнира с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: