Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Швейцарска шкембе чорба

Швейцарска шкембе чорба

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Швейцарска шкембе чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • шкембе - 800 г
  • мас - 40 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 30 г
  • бульон - 1.5 л месен
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното шкембе се залива със студена, подсолена вода и се сварява до омекване. Отцежда се и се нарязва на тънки ивици.

Загрява се маста и се запържва до златисто ситно нарязания лук.

Когато лукът омекне, го наръсваме с брашното и го разреждаме с месния бульон.

Оставяме чорбата да къкри поне 10 минути на тих огън, добавяме шкембето и кимиона и варим още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: