Начин на приготвяне
Размразете шкембето.
Сложете го в дълбок съд и го залейте с около 1 1/2 вода.
Сложете съда на котлона.
Овкусете със сол и гответе 10 минути.
Отстранете съда от котлона.
В тиган сложете брашното и го запечете до лек кафеникав загар при непрекъснато бъркане.
Добавете маслото и продължете да разбърквате. Прибавете червеният пипер.
Налейте 1/2 от прясното мляко на тънка струйка, междувременно бъркайте енергично с дървена бъркалка на слаб огън.
Долейте и останалото прясно мляко.
Върнете тенджерата на котлона и прибавете млечната част, бъркайте до хомогенизиране.
Варете шкембе чорбата още 5-6 минути на слаб огън.
Пресовайте скилидките чесън, които предварително сте обелили.
Налейте в купа оцета, добавете чесъна и чилито.
Сервирайте шкембе чорбата гореща с добавка от пикантен дресинг и черен пипер.
Много вкусно!
Помага срещу настинка, грип и махмурлук!