Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени свински пържоли

Задушени свински пържоли

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Задушени свински пържоли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Знете ли рецепта за вкусни и ефектни пържоли? Сега ще ви предложим една такава за задушени свински пържоли"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • мас - 70 г или олио
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте свинските пържоли. Поръсете ги добре със сол и черен пипер от двете страни.

Загрейте по-голямата част от мазнината и запържете месото от двете страни, докато хване хубав загар. Гответе в съд с капак.

След като месото се запържи, добавете още малко мазнина, скълцания чесън и сложете капака да се задушават на тих огън за 15-20 минути или до готовност на месото.

Може да поднесете задушените свински пържоли с гарнитура от картофено пюре, задушени зеленчуци или туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
44
37
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кои те учил да готвиш
кои те учил да готвиш
Може и да се получе нещо223
26.02.2015 21:52
1
Величка Георгиева
Величка Георгиева
Много благодаря на този сайт, когато се затрудня за нещо винаги тук идвам и започвам да търся, както и сега - марината за свински пържоли на фурна. Страхотно много ми помогнахте!
02.08.2014 14:03
1
1
Ивка
Ивка
Рецептата е много хубава.Благодаря!
14.04.2014 10:19
5
Ирина
Ирина
Страхотна рецепта!Благодаря
26.01.2014 18:15
7
Момо
Момо
Не ви е срам да ги ядете тези мръсни мръсни твари!!!
04.10.2013 18:33
2
32
1
Покажи всички подкоментари