Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени свински пържоли в гювеч

Задушени свински пържоли в гювеч

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Задушени свински пържоли в гювеч
Снимка: Мария Гулекова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
2
"Мятате пържолките в гювеча, печете и си сипвате чаша червено вино"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • гъби - 500 г
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме добре пържолите и ги овкусяваме с черен пипер и сол.

Нарязваме лука на по-едри парчета, а гъбите на филийки.

Взимаме гювеч и на дъното му слагаме един ред лук и един ред гъби. След това прибавяме три пържоли, а върху тях отново редим ред лук и ред гъби.

Върху тях слагаме останалите три пържоли и завършваме отново с ред лук и ред гъби. Отгоре прибавяме всички подправки, виното и доливаме с вода.

Захлупваме гювеча и слагаме в предварително загрята фурна за около 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: