Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки задушени свински пържоли

Крехки задушени свински пържоли

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Крехки задушени свински пържоли
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1
"Крехки задушени свински пържоли, които може да сервираме върху канапе от картофено пюре."

Необходими Продукти

  • пържоли - 3 бр., свински, малки
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бяло вино - 100 мл (около)
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и осоляваме малките пържолки. Правим марината от меда, горчицата, черния пипер и зехтина. Със силиконова четка, намазваме с маринатата пържолите от двете страни, след което ги оставяме на хладно поне за два часа.

Нареждаме ги в подходяща посуда, върху хартия за печене. Отгоре ги заливаме с бялото вино и ги покриваме с алуминиево фолио.

Печем свинското месце в предварително загрята до 160 градуса фурна, за около два часа при непрекъснато наблюдение. Накрая махаме фолиото и запичаме пържолите до златист загар.

Поднасяме крехките свински пържолки ги топли, върху канапе от картофено пюре!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: