Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Цяла ципура на фурна с билки

Цяла ципура на фурна с билки

Цяла ципура на фурна с билки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Апетитен начин за приготвяне на ципура, с който ви пожелаваме добър апетит"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • розмарин
  • мащерка
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата се почиства, измива и подсушава с кухненска хартия. Върху едната страна на рибите се правят разрези с нож и там се поставят няколко парченца лимон.

Посоляват се обилно отвън и се поръсват с черен пипер и сол отвътре. В корема им се слагат билките, чесъна и по 1-2 парчета лимон. Рибите се слагат в намазнена тава и поливат със зехтин.

Ципурата се пече под фолио в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути. След което фолиото се маха и цялата ципура на фурна с билки се допича за още 10 минути.

Вкусната печена риба се поднася с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: