Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура на скара с билки

Ципура на скара с билки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Ципура на скара с билки1 / 2
31/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Поднесете вкусната рибка с гарнитура от картофи или пожелание според вкуса ви"

Необходими Продукти

  • ципури - 1 бр.
  • лимон - 1/2 бр.
  • зехтин - 1 с.л
  • чесън - 1 скилидка чесън
  • мащерка - 1 стрък
  • розмарин - 1 стрък
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си ципурата от вътре и я посоляваме както отвътре, така и отвън.

Нарязваме си лимона на резенчета и го слагаме от вътрешната част на рибата.

Към тях прибавяме чесъна, мащерката и розмарина.

Намазваме скарата с малко зехтин, изчакваме да се загрее добре и поставяме рибата да се пече за около 8 минути от всяка страна.

Поднасяме ципура на скара с билки с гарнитура от картофи или пожелание според вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: