Начин на приготвяне
В намазнена тавичка си поставяме две кори, подвиваме краищата, поливаме тънка струя олио и натрошаваме сирене.
Така редуваме, докато завършим с кори. Нарязваме баницата на парчета, в купа си разбиваме яйцата и газирана вода.
Заливаме баницата, като разнасяме яйчената смес навсякъде. Поставяме няколко резенчета масло и оставяме да престои, колкото повече толкова по добре.
Печем баницата с газирана вода в загрята фурна до готовност.
Изваждаме пухкавата баница от фурната, напръскваме я с малко вода и покриваме с кърпа.
Поднасяме нашата баница с газирана вода, яйца и сирене топла.
Виж също как да не спада баницата и колко калории има в любимата баница.
Коментари