Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура на фурна с мащерка

Ципура на фурна с мащерка

Ципура на фурна с мащерка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
01/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
1
"Ципурата стана любимата ни риба откакто приготвихме тази рецепта"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 бр. филе
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 3 бр. колелца
  • ябълки - 3 - 4 бр. парчета
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка малка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и морков.

Нарежете ги на колелца и ги сварете на парата за 7-8 минути.

Извадете и сложете в тавичка за печене.

Подредете колецата лук и парчетата ябълка. Сложете филето ципура отгоре.

Поръсете със солта и подправките.

Нарежете кравето масло отгоре и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Тази ципура на фурна с мащерка е уникално вкусна печена риба за обяд или вечеря, с повод и без повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: