Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с грах на фурна

Пилешки бутчета с грах на фурна

Пилешки бутчета с грах на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
01/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Любима гозба от детството - пилешки бутчета с грах на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • грах - 1 консерва 800 г
  • масло - 40 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • дафинов лист - 3 листчета
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете да приготвяте пилешките бутчета с грах на фурна, като първо ги измиете и след това ги оваляйте с червен пипер и черен пипер .

Посолете ги и ги подредете в тавичка.

Поставете върху всяко бутче по малко масло, налейте около 500 мл вода и ги печете в загрята фурна на 220 г за около 40 минути.

През това време пригответе зеленчуците, като загреете олиото и в него задушете а 1-2 минути лука и чесъна, нарязани на дребно .

Добавете морковите и доматите също нарязани на парчета.

Задушавайте още 1-2 минути и сложете граха, след като предварително сте го отцепили от водата.

Поръсете с 1 лъжица брашно и налейте около 800 мл топла вода.

Поръсете с червен пипер, чубрица, зеленчукова подправка и сол на вкус.

Пуснете 2-3 дафинови листчета и разбъркайте добре.

Извадете тавичката с полуготовите пилешки бутчета.

Изсипете граха в тавичката, като я разпределите между бутчетата.

Върнете тавичката във фурната и гответе още около 30 минути.

Така приготвени, това пиле с грах е много апетитно и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Milena
Milena
Ястието ми стана много вкусно! Благодаря!
17.11.2021 10:53
1
1
Покажи всички подкоментари