Начин на приготвяне
Започнете да приготвяте пилешките бутчета с грах на фурна, като първо ги измиете и след това ги оваляйте с червен пипер и черен пипер .
Посолете ги и ги подредете в тавичка.
Поставете върху всяко бутче по малко масло, налейте около 500 мл вода и ги печете в загрята фурна на 220 г за около 40 минути.
През това време пригответе зеленчуците, като загреете олиото и в него задушете а 1-2 минути лука и чесъна, нарязани на дребно .
Добавете морковите и доматите също нарязани на парчета.
Задушавайте още 1-2 минути и сложете граха, след като предварително сте го отцепили от водата.
Поръсете с 1 лъжица брашно и налейте около 800 мл топла вода.
Поръсете с червен пипер, чубрица, зеленчукова подправка и сол на вкус.
Пуснете 2-3 дафинови листчета и разбъркайте добре.
Извадете тавичката с полуготовите пилешки бутчета.
Изсипете граха в тавичката, като я разпределите между бутчетата.
Върнете тавичката във фурната и гответе още около 30 минути.
Така приготвени, това пиле с грах е много апетитно и вкусно.
Коментари