Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна лютеница в тенджера

Домашна лютеница в тенджера

Домашна лютеница в тенджера
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
"Как се приготвя домашна лютеница в тенджера - даваме рецепта, за да опитате и вие"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг червени
  • домати - 2 кг и половинана
  • моркови - 1/2 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • чесън
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват на парчета и се слагат в дълбока тенджера.

Варят се да омекнат хубаво зеленчуците. Пасират се и се вари на тих огън.

Като се посгъсти, се добавя олиото и се пържи пюрето до пълно сгъстяване, като се бърка непрекъснато да не загори.

Като се свари, се сваля от огъня и се овкусява със солта и захарта.

Чесънът се пасира и се добавя към готовата вече лютеница.

Домашната лютеница в тенджера се насипва в бурканчета и се кипват за 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: