Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Пиперена манджа с доматен сос

Пиперена манджа с доматен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиперена манджа с доматен сос
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Една ретро рецепта, която винаги ще ни се услажда - пиперена манджа с доматен сос"

Необходими Продукти

  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 3 бр. големи
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • чушки - 8 бр. печени и белени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете тигана на котлона, налейте зехтина и добавете ситно нарязания лук и зелената чушка - предварително почистена и нарязана на шайби.

Запържете, докато лукът започне да променя цвета си. Прибавете предварително обелените и смлени домати на сок, посолете на вкус и поръсете с 2-3 щипки захар, разбъркайте и варите, докато доматения сок започне да се сгъстява.

Разбийте яйцата и ги прибавете към сгъстения сос, разбъркайте и добавете натрошеното сирене, отново разбъркайте.

Разпределете печените (така цели заедно с кочана) пиперки в лятната манджа и разбъркайте, да се смесят добре със соса.

Страхотна на вкус пиперена манджа с доматен сос от моето детство!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: