Начин на приготвяне
Видях тази лятна пиперена манджа от Царева ливада в предаване на Звездев и ето я приготвена. Готви се бързо и е чудесна за обяд или вечеря.
В дълбок тиган се загрява олио.
Печени червени чушки от буркан се отцеждат, подсушават с кухненска хартия или кърпа и се нарязват на едро.
Запържват се за 4-5 минути, поръсват се с малко сол и черен пипер. Добавя се натрошено сирене, разбърква се за кратко и се сипват 2 с.л. брашно без връх.
Пиперената манджа се разбърква. Налива се прясно мляко - на 2-3 пъти, като бъркаме да се получи еднородна смес.
Икономичната манджа с чушки се готви до желаната гъстота, овкусява се на вкус и готово.
Сервираме лятната пиперена манджа, поръсена с нарязан магданоз, като си топваме залъче.
Добър апетит!
Забележка: Ако чушките са от магазина, си вземете тези, на които пише, че са без оцет.