Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява със сол на вкус.
Сосът се приготвя, като се запържват лукът и чесънът в олиото. Добавят се доматите, които също се запържват около 5-6 минути.
Слага се брашното и малко след това червеният пипер. Налива се от бульона, в който е вряло пилешкото месо, до желаната гъстота на соса и се оставя да ври 45 минути на слаб огън (степен 3 от 6).
Манджата се посолява на вкус и се слагат дафиновите листа и бахара.
Ако при варенето сосът прекалено се сгъсти, може да се добави още от бульона.
След 45 минути в соса се добавя свареното пиле и пилешката яхния се оставя да ври още 15 минути.
След махането от огъня пилешката манджа с доматен сос се поръсва с нарязания магданоз.