Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешка манджа с доматен сос

Пилешка манджа с доматен сос

Пилешка манджа с доматен сос
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 5
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Пилешко месце с доматен сос - вкусна манджа, за която апетитът ни винаги се събужда"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - за 5 порции (бутчета, бяло месо)
  • за соса
  • лук - 1 глава нарязана на дребно
  • чесън - 3 - 4 скилидки нарязани на дребно
  • домати - 400 г нарязано на дребно (прясно или от консерва)
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 бр. (по желание)
  • олио - 120 г
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръка нарязан на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява със сол на вкус.

Сосът се приготвя, като се запържват лукът и чесънът в олиото. Добавят се доматите, които също се запържват около 5-6 минути.

Слага се брашното и малко след това червеният пипер. Налива се от бульона, в който е вряло пилешкото месо, до желаната гъстота на соса и се оставя да ври 45 минути на слаб огън (степен 3 от 6).

Манджата се посолява на вкус и се слагат дафиновите листа и бахара.

Ако при варенето сосът прекалено се сгъсти, може да се добави още от бульона.

След 45 минути в соса се добавя свареното пиле и пилешката яхния се оставя да ври още 15 минути.

След махането от огъня пилешката манджа с доматен сос се поръсва с нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: