Сараевска баница

Сараевска баница
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако не сте опитвали традиционна Сараевска баница, много сте изпуснали - време е да наваксате"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 бр. голяма
  • сол - 2 с.л
  • брашно - 10 г
  • олио - 100 мл
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си включваме фурната на 200 градуса, за да се загрее.

Картофите и лука обелваме и със стъргалото настъргваме както лука, така и картофите.

Посоляваме и разбъркваме.

Тавата поставяме във фурната и оставяме да се загрее.

Преди да смесим картофите с брашното, ги изстискваме добре, за да се премахне излишната вода, и чак тогава ги смесваме с брашното.

След като се е загряла тавата, я намазваме с масло и прехвърляме сместа от картофи.

Отгоре заливаме лесния пататник хубаво с разтопеното масло и олио, което предварително сме смесили.

Поставяме Сараевската баница в печката за 40 минути до желания загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: