Бадемов тахан

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
154
1k
440
484
2
04/09/2020
"Ето така се прави домашен бадемов тахан "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 049
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бадемите в тава и ги запечете в предварително загрята на 180°С фурна за около 7-8 минутки.

Извадете от фурната и ги оставете да изстинат за 5 минутки.

Сложете топлите бадеми в блендер и започнете да блендирате.

Изстъргвайте стените на блендера за да получите гладко хубаво бадемово масло - бадемов тахан.

Блендирайте, докато не се получи течен тахан.

Съхранявайте в плътно затварящ се буркан.

Елегантна иноксова сосиера 100 мл.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Елегантна иноксова сосиера 100 мл.
6.60 лв.
5.08 лв.
Виж ››

Перфектния завършек на едно ястие обикновено е апетитният сос, а какъв по-добър начин да го поднесе от красива иноксова сосиера.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар