Начин на приготвяне
Първо, пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
В дълбока купа сложете заедно брашното, захарта, какаото, бакпулвера и солта и разбъркайте добре.
След това добавете бадемовото мляко, рапичното олио и оцета и разбийте добре с миксер.
Добавете парченцата веган шоколад и разбъркайте внимателно с дървена лъжица или шпатула.
После намажете с малко от олиото формичките за мъфини, за да не залепне.
Сместа се добавя във всяка хартиена формичка, като се слага малко повече от половината.
Имайте предвид, че пухкавите мъфини ще бухнат доста.
Пекат се около 25-26 минутки, като не се отваря фурната.
Проверявате с клечка за зъби в центъра на веган шоколадовите мъфини с бадемово мляко, ако излезе суха, значи са изпечени.