Начин на приготвяне
Заекът се маринова първо със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, сух девесил, като всички подправки се слагат в купичка, в която сме сложили олиото, разбърква се и с четка се намазва заекът от двете страни. Оставя се така за 1 час.
След това се слага в дълбока тенджера цял с двойно дъно или чугунена. Добавя се бялото вино и вода, колкото да се покрие заека до половина.
Слагаме на бавен огън да се задуши от едната страна за около 1 час и после го обръщаме от другата страна за същото време.
През това време си приготвяме зеленчуците, като ги режем на едро и ги овкусяваме със сол, вегета, соев сос, черен пипер и червен пипер.
Изсипваме ги в тенджерата при заека заедно с нарязаните домати и добавяме отгоре парчета краве масло. Ако течността се е изпарила, добавете още.
Гответе така, докато зеленчуците са готови за консумиране, като от време на време поливайте заека с помощта на лъжица със соса в тенджерата.
След като е готов нашият заек със зеленчуци, отгоре го полейте със соев сос, сос от нар и шарлан по 1 с.л.
Да ви е сладко!