Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Заек със зеленчуци със сос от нар и шарлан

Заек със зеленчуци със сос от нар и шарлан

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Заек със зеленчуци със сос от нар и шарлан
Снимка: Геновева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1.300 кг цял
  • картофи - 600 г
  • моркови - 3 бр
  • чушки - 2 бр
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • девесил
  • олио
  • соев сос
  • шарлан - 1 с.л.
  • сос от нар - 1 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • вегета
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се маринова първо със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, сух девесил, като всички подправки се слагат в купичка, в която сме сложили олиото, разбърква се и с четка се намазва заекът от двете страни. Оставя се така за 1 час.

След това се слага в дълбока тенджера цял с двойно дъно или чугунена. Добавя се бялото вино и вода, колкото да се покрие заека до половина.

Слагаме на бавен огън да се задуши от едната страна за около 1 час и после го обръщаме от другата страна за същото време.

През това време си приготвяме зеленчуците, като ги режем на едро и ги овкусяваме със сол, вегета, соев сос, черен пипер и червен пипер.

Изсипваме ги в тенджерата при заека заедно с нарязаните домати и добавяме отгоре парчета краве масло. Ако течността се е изпарила, добавете още.

Гответе така, докато зеленчуците са готови за консумиране, като от време на време поливайте заека с помощта на лъжица със соса в тенджерата.

След като е готов нашият заек със зеленчуци, отгоре го полейте със соев сос, сос от нар и шарлан по 1 с.л.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: