Заек със зеленчуци

Заек със зеленчуци
Снимка: Сем. Костадинови
1 / 2
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Днес ще ви представим тази невероятно вкусна българска гозба за печен заек със зеленчуци приготвен в глинен гювеч. Благодарим на сем. Костадинови от Варна за прекрасната рецепта!"

Необходими Продукти

  • лук - 3 големи глави
  • балъчки - 15 - 20
  • чушки - 2 бр. червени + 2 бр. зелени
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 4 средно големи
  • домати - 2 - 3
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 200 мл.
  • олио - 4 - 5 супени лъжици
  • вода - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се овкусява със сол и черен пипер (на вкус).

Зеленчуците се почистват и нарязват на едро, като балъчките остават цели. Поставят се в гювеча, овкусяват се със солта, черния пипер и дафиновия лист, разбъркват се.

Отгоре поставяме заека. Заливаме с виното и мазнината.

Захлупваме и печем на 200° за 40-45 минути.

След това намаляваме на 160° за около час.

Нищо не се запържва, така че рецептата е здравословна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: