Начин на приготвяне
Настъргваме три от ябълките и ги поръсваме с лимоновия сок.
В купа разбиваме маслото и захарта с миксер. Добавяме яйцата и разбиваме още малко. Сипваме киселото мляко, ванилията, пудинга, царевичния грис, бакпулвера и лимонената кора.
Прибавяме настърганите ябълки, разбъркваме и изсипваме сместа в кръгла намаслена форма за печене.
Нарязваме останалата ябълка на тънки парченца и декорираме отгоре сладкиша, като подреждаме в кръг парченцата ябълка, а между тях поставяме по една сушена слива.
В центъра на ябълковия сладкиш също поставяме една сушена слива.
Загряваме фурната на 200 градуса и печем ябълковия сладкиш с царевичен грис около 25-30 минути.