Начин на приготвяне
В малка тенджера слагам около 800 мл вода.
Като заври, слагам цяла глава лук (почистена от люспи), цели скилидки чесън, картофите, нарязани на 4-ри, и моркова, натрошавам и бульона.
Оставям да поври за 20 мин, след 20 минути изваждам главата лук. От главата броколи се отрязват розичките и се слагат в тенджерата с още вода.
Ако искате да е по-гъста супата, може и да не доливате много, слагам и листенцата босилек... Оставям да поври още 10 мин.
Тенджерата се сваля от котлона, за да поизстине. Вкусната супа от броколи се пасира в блендер или с пасатор.
Добавят се солта и черният пипер на вкус, както и 4-те лъжици сметана, също и маслото и се връща на котлона за 5 минути.
При сервиране изстисквам резенче лимон в купичката с кремсупа от броколи.