Начин на приготвяне
Пригответе си тавичка, в която ще приготвяте бисквитената торта.
Наредете на дъното бисквити.
Изсипете 150 мл от млякото в панички и изсипете съдържанието на пакетчетата с нишесте. Разбъркайте добре, докато се разтворят напълно.
Останалото мляко изсипете в тенджера и го сложете на котлона на средна степен.
След като се затопли, добавете захарта към него. Разбъркайте добре. След това на тънка струйка изсипете разтвореното нишесте към тенджерата с мляко.
Разбърквайте непрестанно, докато се сгъсти кремът.
След като е готов кремът, изсипете част от него върху бисквитите. След това наредете още един ред бисквити и изсипете отново крем.
Накрая пак наредете бисквитки и разстелете с помощта на лъжица останалия крем, за да завършите домашната бисквитена торта.
Изчакайте малко да се охлади обикновената бисквитена торта с крем нишесте и поръсете със захарни или шоколадови пръчици.
Приберете в хладилника за 1 нощ и поднесете.
Ако ти харесва рецептата, опитай следващия път пък тази шоколадова бисквитена торта.
Коментари