Пържени миди

Пържени миди
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Класика - пържени миди и чаша бяло вино, липсва само гледката към морето и щастието ще е пълно"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г чисти
  • бира - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите почистваме хубаво и измиваме под течаща вода.

Оставяме да се отцедят.

След като са готови, осоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус.

В тиган си загряваме зехтина потапяме всяка мида в бирата, след което я изпържваме до готовност.

Сервираме, докато са още горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: