Миди Саганаки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Миди Саганаки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ароматно ястие за любителите на морските дарове и ценителите на добрата кухня!"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г (за 2 порции)
  • лук - 1 глава, ситно нарязана
  • чушки - 1 зелена пиперка, на тънки колелца
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сирене - 100 - 150 г
  • магданоз - прясно накълцан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона и запържете леко лука и пипера до омекване.

Прибавете почистените предварително миди и след няколко секунди долейте бялото вино.

Добавете и разбъркайте с горчицата, и подправки на вкус. Оставете да поври, докато се сгъсти сосът.

Добавете натрошеното сирене и разбъркайте леко.

Оставете на котлона, докато сиренете се разтопи леко.

Поднесете мидите Саганаки с прясно накълцан магданоз и гарнитура от пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

georgi
georgi
много доволна рецепта с малко бг подобрения
21.04.2013 14:33
agito_84
agito_84
Саганаки,означава разтопен кашкавал,или по точно паниран кашкавал напълно съм съгласна с Смайл,но в тази рецепта се говори за бяло саламурено сирене...
27.03.2013 16:10
melina
melina
Не е вярно,че гърците на всичко казват сирене!Сиренето,което се добавя в това ястие там се нарича ''фета''-бяло сирене!А кашкавала се нарича -КАСЕРИ!!!В ястието се добавя в нашите условия -бяло саламурено сирене!А не кашкавал!
02.02.2013 13:58
Смайл
Смайл
За да не ми се обиди някой за коментара за сиренето.... искам да подчертая ,че САГАНАКИ означава кашкавал за пане. :)
22.10.2012 17:25
Смайл
Смайл
Натрошеното сирене си е чист наш кашкавал, просто Гърците на всичко казват сирене. :)
22.10.2012 17:19