Начин на приготвяне
Почистете мидите от водорасли и изхвърлете тези, които са с нездрави или отворени черупки.
Поставете ги на силен огън с дафиновия лист и малко зехтин, сложете капак на съда и разклащайте докато всички се отворят - този процес трае около 2 минутки.
Изчакайте мидите да изстинат и отделете от черупките.
В тиган на умерен огън разтопете маслото със зехтина и задушете лука, нарязан на тънки полумесеци.
След като омекне и започне да хваща много лек загар, сложете пресния чесън, накълцан на едро, и посолете. Намалете огъня и оставете за около 5 минути или до пълна готовност и загар по ваш вкус.
Добавете мидите и запържете и тях за минутка, след което отстранете от огъня.
Поднесете ястието топло с резенчета лимон, чийто сок придава невероятен вкус на така приготвените миди.
Пържените Миди с Лук са чудни!