Веган Къпкейкс

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Готвач
171
1k
337
247
1
12/09/2020
"Веган къпкейкчетата са също толкова вкусни, колкото другите им варианти, но с разликата, че са и здравословни"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с какаото.

В дълбока купа смесете сухите съставки за къпкейкчетата – пресято брашното, какаото и кафявата захар.

Добавете водата, олиото/ГХИ и содата за хляб (загасена в малко оцет) и накрая прахчето ванилия.

Разбъркайте с ръчна бъркалка или с помощта на миксер на средна степен. Пригответе си силиконовите формички за кексчета или тавичка за мъфини със сложени хартиени книжки.

Разпределете тестото във формичките. Пълнете до 3/4 от обема им.

Печете във фурната на 180 градуса с вентилатор до суха клечица (около 35-40 мин).

След като са готови, извадете веган кексчетата и охладете върху решетка.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар