Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинска вратна пържола с кост и градинска салата

Свинска вратна пържола с кост и градинска салата

МиховМихов
Новак
21170101
Свинска вратна пържола с кост и градинска салата
Снимка: Михов
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Какво би отивало повече на една апетитна свинска пържола от голяма купа градинска салата"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 бр. (300 г) вратна с кост
  • масло - 20 г
  • За салатата
  • домати - 1 розов
  • чери домати - 7
  • краставици - 1 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • люти чушки - 3 бр.
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол - за овкусяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме тиган с малко олио на фъното.

Измиваме вратната пържола и я подсушаваме, за да не отива вода в горещия тиган.

След като олиото е загряло, поставяме пържолите с кост в тигана.

След 20 секунди обръщаме пържолата, поставяме капак на тигана и намаляване силата на котлона на половина.

След 5 минути обръщаме и махаме капака. Посоляваме и добавяме масло.

Обръщаме още 2 пъти през 5 минути период и гасим котлона.

Оставяме пържолата да си почине и през това време приготвяме салатата.

Режем зеленчуците, както ни харесва, и овкусяваме по свой вкус.

Перфектната свинска вратна пържола с кост и градинска салата за вечеря или следобедна закуска в неделя.

Бързо и вкусно!

Бон апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: