Начин на приготвяне
Настържете тиквичките на ситно ренде. В купа счупете яйцата и добавете захарта. Разбийте с миксер на гъста пяна.
В купа пресейте брашното с щипка сол, бакпулвера и ванилията.
На порции добавете сухата смес към разбитите яйца. Излейте олиото.
Добавете настърганите тиквички, шоколадовите капки и 1 ампула портокалова есенция.
Ако имате биопортокал, заменете есенцията с настъргана кора.
Хомогенизирайте добре сместа.
Подмажете форма за кекс с краве масло и посипете с брашно.
Изпечете този уникален кекс на 180°C в предварително загрята фурна без вентилатор за около 30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Охладете изпечения кекс с тиквички и шоколадови капки и поръсете с пудра захар.
Сладкишът с тиквички е много сочен с влажна и много вкусна консистенция!
Да ви е сладко!