Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Косидо Мадриленьо (Cocido Madrileño)

Косидо Мадриленьо (Cocido Madrileño)

Косидо Мадриленьо (Cocido Madrileño)
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Насладете се Косидо Мадриленьо - богатата месна супа от испанската кухня"

Необходими Продукти

  • телешки кокал - 1 бр.
  • свински ребра - 1 бр.
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • сланина - малко парче
  • свинско месо - малко парче
  • телешко месо - малко парче
  • праз - 1 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • ряпа - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • хрян - 1 бр.
  • нахут - 1 шепа
  • сол
  • черен пипер
  • шафран
  • фиде - шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете всички зеленчуци и ги оставете цели. Измийте месото.

Сложете месото в тенджера под налягане и налейте вода. Изчакайте да заври и с помощта на решетъчна лъжица, отстранете пяната.

Добавете зеленчуците и ако е необходимо долейте с вода. Сложете нахута и поправките.

Затворете тенджерата и варете 60 минути. Изпуснете парата и махнете капака. В голяма чиния извадете месото и зеленчуците.

Прецедете бульона, върнете в тенджерата и добавете фидето. Варете супата с месо 10 минути или до готовност.

Сервирайте супата в чиния и в средата на масата сложете голямата чиния с месото, зеленчуците и нахута.

Косидо Мадриленьо (Cocido Madrileño) е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: