Тракийска оризова баница

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
407
2k
2k
496
1
18/09/2020
"Тракийската оризова баница се приготвя с много настроение, желание и добра мисъл - затова е и толкова вкусна"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо516
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. Добавяме изварата, солта, содата.

Поставяме една кора на плота, намазваме равномерно с масло, отгоре поставяме втора кора, намазваме с масло, след това сипваме 1-2 лъжици от сместа с яйцата и разнасяме навсякъде.

Отгоре натрошаваме малко сирене и разпределяме 1-2 лъжици от сварения ориз.

Внимателно навиваме на руло, след това оформяме на охлюв и поставяме в средата на намазана с масло тава.

По същия начин навиваме и останалите кори и увиваме около първата.

Намазваме отгоре баницата с масло и разбит жълтък и заливаме равномерно с горещата вода.

Печем нашататракийска оризова баница на 200 градуса 35 минути до златисто.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар