Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тракийска оризова баница

Тракийска оризова баница

Тракийска оризова баница
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
18/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Тракийската оризова баница се приготвя с много настроение, желание и добра мисъл - затова е и толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • сол - 1 щипка
  • масло - 100 г разтопено
  • яйца - 4 бр.
  • козе сирене - 300 г
  • извара - 100 г
  • сода - 1 щипка
  • вода - 1/2 ч.ч. гореща
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. Добавяме изварата, солта, содата.

Поставяме една кора на плота, намазваме равномерно с масло, отгоре поставяме втора кора, намазваме с масло, след това сипваме 1-2 лъжици от сместа с яйцата и разнасяме навсякъде.

Отгоре натрошаваме малко сирене и разпределяме 1-2 лъжици от сварения ориз.

Внимателно навиваме на руло, след това оформяме на охлюв и поставяме в средата на намазана с масло тава.

По същия начин навиваме и останалите кори и увиваме около първата.

Намазваме отгоре баницата с масло и разбит жълтък и заливаме равномерно с горещата вода.

Печем нашататракийска оризова баница на 200 градуса 35 минути до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: