Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гриловани тиквички с моцарела в гювечета

Гриловани тиквички с моцарела в гювечета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Гриловани тиквички с моцарела в гювечета
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
19/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тиквички - 6 бр.
  • зехтин - 200 мл Pomace
  • кисело мляко - 1.2 кг (2 %)
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • копър - 1 връзка
  • моцарела - 250 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре и се нарязват по диагонал.

Слагат се в дълбока купа и се заливат с 100 мл зехтин, като не се посоляват. Разбърква се много добре, така че всяко парче да се намаже със зехтин.

Пекат се върху загрята скара от двете страни. Моцарелата се нарязва на ситни парченца.

Прибавя се 200 г кисело мляко и се пасира. Постепенно се прибавя кисело мляко до получаване на крем.

Чесънът се почиства и счуква със сол в хаванче. Прибавя се към кисело мляко с моцарела.

Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно. Прибавя се към сместа и се посолява.

Прибавя се 100 мл. зехтин и се разбърква много добре.

Тиквичките се нареждат в гювечета. Заливат се със сместа.

Оставят се в хладилник за 24 часа, след което се консумират охладени.

Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.

Грилованите тиквички с моцарела в гювечета са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Вкусна рецепта, струва си да се опита!
19.09.2020 21:46
1