Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Буркани»Консервирани гриловани тиквички

Консервирани гриловани тиквички

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130416
Консервирани гриловани тиквички
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • риган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват с ципата на 4 мм дебелина и се поставят в дълбок съд.

Поръсват се със соев сос, зехтин, счукан чесън, ябълков оцет и пресен риган или мащерка.

Престояват 2 часа, докато омекнат. Пекат се от двете страни в грил тиган или барбекю.

С останалия сос се поливат периодично по време на изваждането им и се задушават в дебел съд с капак.

Могат да се сервират веднага или да се стерилизират плътно наредени в буркан за 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Тази рецепта с удоволствие бих я опитала,пробвала съм кисели тиквички,но бяха сурово стерилизирани,като краставичките,дори повече ми харесаха от тях,но така овкусени и печени на скара не съм
26.02.2016 09:29
1