Начин на приготвяне
Пуешки гювечета с тиквички и моркови за любителите на ястия с пуешко!
Месото се измива много добре и се почиства от кожата.
Нарязва се на дребни парчета.
Слага се в тиган с незалепващо покритие и се прибавя олио.
Месото се запържва до пълна готовност и се изваждат от тигана.
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се на едри кубчета.
Запържват се за 10 мин. в мазнината, в която е запържено месото.
Морковите се измиват и обелват. Нарязват се на кръгчета.
След като тиквичките се извадят от тигана, се слагат морковите, които също се запържват за 10 мин. и се изваждат от тигана.
В гювечета се нареждат най-отдолу тиквичките.
Отгоре се слагат парчетата пържено пуешко.
Прибавя се сушения лук и сол.
Най-отгоре се слагат морковите и се поръсват с червен пипер, мащерка, риган и алпийска подправка.
Заливат се с малко олио. Вода се не прибавя към тези гювечета с месо.
Пекат се под капак 30 мин. на 180 градуса.