Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Гювечета»Пуешки гювечета с тиквички и моркови

Пуешки гювечета с тиквички и моркови

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки гювечета с тиквички и моркови
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Пуешки гювечета с моркови и тиквички - всеки би се зарадвал да си хапне сладко от тях"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 1 кг. обезкостени
  • тиквички - 3 бр.
  • моркови - 10 бр.
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • риган - 1 с.л. сух
  • сушен лук - 3 с.л.
  • алпийска подправка - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешки гювечета с тиквички и моркови за любителите на ястия с пуешко!

Месото се измива много добре и се почиства от кожата.

Нарязва се на дребни парчета.

Слага се в тиган с незалепващо покритие и се прибавя олио.

Месото се запържва до пълна готовност и се изваждат от тигана.

Тиквичките се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се на едри кубчета.

Запържват се за 10 мин. в мазнината, в която е запържено месото.

Морковите се измиват и обелват. Нарязват се на кръгчета.

След като тиквичките се извадят от тигана, се слагат морковите, които също се запържват за 10 мин. и се изваждат от тигана.

В гювечета се нареждат най-отдолу тиквичките.

Отгоре се слагат парчетата пържено пуешко.

Прибавя се сушения лук и сол.

Най-отгоре се слагат морковите и се поръсват с червен пипер, мащерка, риган и алпийска подправка.

Заливат се с малко олио. Вода се не прибавя към тези гювечета с месо.

Пекат се под капак 30 мин. на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: