Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре и се нарязват по диагонал.
Слагат се в дълбока купа и се заливат с 100 мл зехтин, като не се посоляват. Разбърква се много добре, така че всяко парче да се намаже със зехтин.
Пекат се върху загрята скара от двете страни. Моцарелата се нарязва на ситни парченца.
Прибавя се 200 г кисело мляко и се пасира. Постепенно се прибавя кисело мляко до получаване на крем.
Чесънът се почиства и счуква със сол в хаванче. Прибавя се към кисело мляко с моцарела.
Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно. Прибавя се към сместа и се посолява.
Прибавя се 100 мл. зехтин и се разбърква много добре.
Тиквичките се нареждат в гювечета. Заливат се със сместа.
Оставят се в хладилник за 24 часа, след което се консумират охладени.
Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.
Грилованите тиквички с моцарела в гювечета са много вкусни.
Коментари