Кюфтенца терияки

Кюфтенца терияки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Апетитни кюфтенца терияки - цялото семейство сяда с удоволствие на масата, щом те са главния герой на вечерта"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес
  • лук - 1 бр.
  • магданоз
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сос терияки - 1 с.л.
  • хляб - 1 филийка сух
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Накиснете филийката хляб в прясното мляко. Изцедете и добавете в купата.

Сложете лука, чесъна и магданоза, нарязани на дребно. Добавете и останалите съставки.

Омесете каймата за кюфтетата, докато стане на парцали. Завийте със стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете, оформете кюфтенца и изпържете в тиган с мазнина от двете страни.

Извадете готовите пържени кюфтета върху кухненска хартия.

Сервирайте кюфтенцата терияки с предпочитаната от вас гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: