Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско Терияки с манатарки

Свинско Терияки с манатарки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско Терияки с манатарки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Вкусно ястие, подходящо за и за най-изисканите гости"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • за сос Терияки
  • бяло вино - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сос от стриди - 1 с.л.
  • манатарки - 50 г, сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за соса (без манатарките).

Към него прибавете нарязаното на парчета свинско.

Оваляйте хубаво и оставете да се маринова за няколко часа.

Отцедете месото от маринатата и го запържете в сгорещена мазнина.

Когато е готово, го залейте с маринатата и прибавете манатарките.

Оставете го още 5 минути на котлона. Сервирайте с ризото или гарнитура по ваш избор.

Свинското Терияки с манатарки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: