Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Аламинути»Зеле с македонска наденица на тиган

Зеле с македонска наденица на тиган

КристинаКристина
Новак
111072663
Зеле с македонска наденица на тиган
Снимка: Кристина
1 / 3
20/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ей така, да не ни е постно зелето, добавихте и македонска наденица - няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • зеле
  • македонска наденица - 1 бр.
  • моркови - половин
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
  • кисело мляко - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата на полумесеци и я сложете в тиган да се запържва. След 5 минути добавете нарязаното зеле и морков.

Покрийте с капак и оставете да се задушава. От време на време разбърквайте, за да не загарят.

Гответе така 20-30 минути на средно ниво. Ако се ноложи добавете 50 милилитра вода. След като водата заври и зеленчуците са поомекнали но не кашави, свалете от котлона.

Овкусете със сол и черен пипер.

Поръсете с магданоз по избор.

Може да поднесете аламинута с лъжица кисело мляко.

Зелето с македонска наденица на тиган е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: