Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Прясно зеле с целина и наденица на грил тиган

Прясно зеле с целина и наденица на грил тиган

Прясно зеле с целина и наденица на грил тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Зелето си е вкусно, но ако добавите и малко наденичка - става просто перфектно"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средно голямо и прясно
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/3 глава
  • олио - 5 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • домати - 300 г консерва
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • наденица - 1 бр. прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се зелето на ситно, морковът е настърган на ренде, глава целена - на парченца, лук, нарязан на ситно.

Загрява се смесената мазнината, запържваме лук, зеле, морков и целена поръсени с малко сол. Разбърква се зелето да спадне обемът му, сипваме нарязани без люспи домати и червения пипер.

Разбърква се, наливаме гореща вода, да покрие продуктите, и готвим на умерен котлон до готовност. Накрая добавяме още малко сол, ако е нужно, и 1 к.л. лимонена киселина за леко кисел вкус.

Загрява се намазан с малко олио грил тиган, печем наденицата от двете страни до готовност. Нарязва се на кръгчета и сервираме върху прясното зеле.

Уникално вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: