Начин на приготвяне
Котлетите от сьомга се почистват и измиват много добре. Слагат се в купа с плоско дъно.
Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно. Червеният пипер се разбърква със зехтина.
Прибавят се лимоновият сок, копърът, солта и черният пипер. Разбъркват се много добре.
Котлетите се поливат със сместа от двете страни, като много добре трябва да се намажат от всички страни. Оставят се 30 мин., за да попие маринатата за риба.
Пекат се от двете страни в предварително загрят тиган /не грил/ с незалепващо покритие с малко зехтин.
Печената риба се сервира със салата от ситно нарязано зеле и моркови, която е овкусена със сол и зехтин.
Рецептата за котлети от сьомга с пресен копър е подходяща за хранене в Кръвна група.