Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Котлети от сьомга с пресен копър

Котлети от сьомга с пресен копър

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Котлети от сьомга с пресен копър
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • сьомга - 3 бр. котлети
  • лимони - 1 бр. кората
  • копър - 1 с.л. пресен, нарязан
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л. Pomace
  • За гарнитурата
  • прясно зеле - 1/4 средно голяма зелка
  • моркови - 2 бр.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите от сьомга се почистват и измиват много добре. Слагат се в купа с плоско дъно.

Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно. Червеният пипер се разбърква със зехтина.

Прибавят се лимоновият сок, копърът, солта и черният пипер. Разбъркват се много добре.

Котлетите се поливат със сместа от двете страни, като много добре трябва да се намажат от всички страни. Оставят се 30 мин., за да попие маринатата за риба.

Пекат се от двете страни в предварително загрят тиган /не грил/ с незалепващо покритие с малко зехтин.

Печената риба се сервира със салата от ситно нарязано зеле и моркови, която е овкусена със сол и зехтин.

Рецептата за котлети от сьомга с пресен копър е подходяща за хранене в Кръвна група.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: